Richard Templer: A gyereknevelés 100 szabálya

Ezt a könyvet 8 éve kaptam ajándékba a húgomtól. 😊 Már másodjára olvasom.

A szülőségre senki sem tud felkészülni. Minden gyerek egyedi. Amikor azt hisszük kezdünk belejönni a szülőségbe, mindig jön valamilyen új helyzet: óvoda, iskola, barátok, szerelem, jogosítvány stb.  A gyereknevelés során rengeteg érzelemmel találkozunk, hol frusztráltak vagyunk, vagy dühkitörésünk van, majd rémült önvizsgálatba kezdünk. Épp ezért íródott ez a könyv. Nagyon könnyen és egyszerűen példákkal alátámasztva ír Richard Templer a gyereknevelésről. Ha megfogadjuk tanácsait akkor boldog és kiegyensúlyozott gyerekek szülei lehetünk.

Különböző alapelveket oszt meg amiket témakörökre bont. Lényegében a legtöbb szabályt mi magunk is ismerjük, csak néha megfeledkezünk róluk. Ír a józan ész szabályairól, a hozzáállás szabályairól, mindennapi szabályokról, fegyelmezési szabályokról, személyiségi szabályokról, testvérekre vonatkozó szabályokról, iskolai szabályokról, kamaszokra vonatkozó szabályokról, krízisszabályokról és felnőttekre vonatkozó szabályokról. Ezeknek a szabályoknak köszönhetően, a gyerekek jobban viselkednek, élvezik az életet, tisztelik embertársaikat, megfontoltak lesznek, és kiállnak azért, amiben hisznek.

A családi fészekből kirepülő gyerekek viselkedése árul el a legtöbbet a szülőkről. Szülőnek lenni felelősség! Szülőként mindannyian elkövetünk néha hibákat, de a legfontosabb, hogy felismerjük a hibákat és korrigáljuk. Ha beépítjük az életünkben ezeket a tanácsokat, nemcsak boldog gyerekeket nevelünk, hanem egyben sikeres felnőtteket is. Sok szabályát akár még felnőtt kapcsolatokban is lehet alkalmazni. Ez a könyv azért íródott, hogy a szülők és a gyerekek jobban élvezzék egymás társaságát, valamint tisztelettel bánjanak embertársaikkal.

Nagyon ajánlom minden szülőnek, mert szerintem ez egy alapkönyv ebben a témában. 😊