Teljes neve: Keanu Charles Reeves. Libanonban született 1964-ben, angol-kanadai származású színész. Legismertebb filmjei a Féktelenül Sandra Bullock-kal, az Az ördög ügyvédje Al Pacino-val, a Mátrix és a John Wick. Pályafutása során többször is megválasztották a világ egyik legszexibb férfijának.

Édesanyja, Patricia angol származású revütáncos, később divattervező; édesapja, Samuel Nowlin Reeves, kínai-hawaii származású geológus. Keresztnevének jelentése hawaii nyelven: Szellő a hegyek fölött. Születése után nem sokkal szülei kapcsolata megromlott, így Reeves édesanyjával New Yorkba költözött, majd tovább álltak Torontóba, ahol a Keanu jégkorongozni kezdett. Édesanyja igyekezett belenevelni az angol szokásokat, viselkedésmintákat, amelyek nemcsak gyermekkorában hatottak rá, hanem felnőttkorban is elkísérték és stabil gyökeret vertek személyiségébe.

Édesapját, aki tíz évet ült kábítószerbirtoklásért, 13 éves kora óta nem látta. Az apjával való kapcsolatának megszakítása nagy érvágást jelentett a kisfiúnak. Rövid ideig mostohaapja volt Paul Aaron rendező, valószínűleg innen is ered színházi érdeklődése. Anyja ezután még kétszer házasodott meg, de mindegyik esetben el is vált. Iskolai évei alatt diszlexiával küszködött, öt éven belül négy különböző középiskolában tanult, beleértve az Etobicoke School of the Arts intézményét is, amely végül kiutasította diszlexiája miatt. Végül színiiskolába iratkozott.

Magánéletéről keveset tudni, szinte soha nem beszél róla a sajtónak. 1993-ban kábítószer-túladagolásban elveszítette egyik legjobb barátját, River Phoenix-et. Az akkor 23 éves fiatal színész így emlékezett vissza Phoenix-re: “Fantasztikus ember és csodás színész volt. Nagyon jól kijöttünk, borzasztóan hiányzik, sokat gondolok rá.”

1999 decemberében akkori barátnőjével, Jennifer Syme -mal közös kislányuk, Eva Archer Syme Reeves halva született. A bánat és a fájdalom végül elválasztotta egymástól a párt, akik pár hét múlva, 2000 elején szakítottak. Syme 2001. április 2-án autóbalesetet szenvedett a Los Angeles-i Cahuenga Boulevardon, és belehalt sérüléseibe. 2006-ban Keanu Reeves így nyilatkozott a Parade lapnak: “A fájdalom súlya alatt más emberré formálódsz. Ez egy olyan lecke, amelyet mindnyájan megtanulunk életünk során.”

Reevesnek két húga van, Kim, akinél leukémiát diagnosztizáltak és Karina. 1991-ben, színészi karrierje közepette alapította a Dogstar nevezetű grúz bandát, amelynek fő vokalistája is volt. Elég sokat koncerteztek az USA-ban, Japánban és Ausztráliában is. Egy EP-t és két albumot adtak ki a tíz év alatt. Az együttes végül 2002-ben feloszlott, Reeves pedig tovább egyengette színművészi munkaútját. Szabadidejében szeret motorozni és szörfözni. Saját bevallása szerint nem költ luxuscikkekre, hosszú évekig saját háza sem volt, szállodákban lakott.

Azon ritka hollywoodi sztárok közé tartozik, aki mindmáig képes volt megőrizni gyökereit, szerénységét, közvetlenségét, emellett rengeteget jótékonykodik is, valamint visszafogottan él. Vagyonát nagyjából 360 millió dollárra becsülik, ennek dacára is számtalanszor jár tömegközlekedéssel, és elmondása szerint igyekszik egyszerű életet élni. A számos tragédia, amely beárnyékolta életét sem törte meg, hanem továbblépett, és igaz, tiszta lelkületű emberré formálódott, aki megedződve igyekszik másokon segíteni.

“Néha annyira el vagyunk foglalva az életünkkel, hogy nem vesszük észre a körülöttünk lévő sok pozitívumot. Úgy élünk, akárcsak a zombik. Inkább figyeljünk oda a környezetünkre, köszönjünk az utcán sétáló embereknek, mosolyogjunk rájuk, segítsünk nekik, ha bajba kerülnek. Azt kevesen tudják rólam, hogy pár évvel ezelőtt még depresszióval küzdöttem. Erről senkinek sem beszéltem. De meg kellett találnom azt az erőt, amely kimozdított ebből az állapotból. Az, aki távol tartott az örömöktől, boldogságtól, az én magam voltam. Tanuljuk meg, hogy minden nap ünnep. Nem biztos, hogy holnap is felkel a nap, ezért ünnepeljünk most!”

Keanu Reeves