A világ felgyorsult, fogyasztói társadalomban élünk, ahol mindenki szeretne kitűnni valamilyen egyedi megjelenéssel, gondolkodással, és külsőségekkel, végül a média és a társadalom által belénk diktált célok és elvárások áldozatává válunk és követjük az aktuális trendeket. Azt gondoljuk, hogy mindent belső indíttatásból csinálunk. Az életünk folyamán egy állandó kötéltáncot járunk: próbálunk egyensúlyt találni a munka; a családi élet, az egészségünk és a szociális kapcsolataink között. Szeretnénk tökéletes gyerekei lenni szüleinknek, szeretnénk tökéletes párkapcsolatban élni, szeretnénk tökéletes baráti kapcsolatokat, szeretnénk tökéletes szülők lenni, szeretnénk kiemelkedően teljesíteni a munkahelyünkön.  Mindannyian az elismerést hajszoljuk, függünk a külső megerősítésektől, ettől tesszük függővé a boldogságunkat.

Mindeközben saját magunkról teljesen megfeledkezünk, mindig hátra soroljuk magunkat, mintha végtelen teherbíró képességgel rendelkeznénk, mintha mi nem is számítanánk igazán, mintha az lenne a fontos, hogy minden területen tökéletesen teljesítsünk, mert azt hisszük, csak így lehet kiérdemelni egy boldog, teljes életet és mások elismerését. Figyeljük a közösségi oldalak és a tv műsorok szereplőit, mindig egy tökéletes életet mutatnak be, mintha nekik soha nem lenne gondjuk, mintha nem lennének nehézségeik. Valóban így van? Valóban ebből kellene, hogy az élet álljon? Mindenkiben ott van egy pici gyermek a kicsi Énünk, aki csendben vár a sötétben, hogy újra előhívjuk és játszunk. Játsszuk az élet nevű játékot. Az a kicsi Énünk odabent tudja mi a számunkra megfelelő, tudja mi tesz minket boldoggá, tudja mi az életfeladatunk, de mivel a külvilág zaja elvonta a figyelmünket, és jobban bízunk a mások által rólunk alkotott véleményekben, így elvonult és türelmesen vár ránk, hogy visszatérjünk hozzá.

Eljött az ideje, hogy egy kicsit lelassítsunk, és befelé figyeljünk, hogy ne csak takaréklángon pislákoljuk végig az életünket, folyamatosan kiszolgáltatva magunkat a sorsnak; Istennek, az Univerzumnak, karmának stb. –ki hogy nevezi-, ideje megtapasztalnunk, hogy igenis van beleszólásunk a saját életünkbe és mi magunk meg tudjuk teremteni a körülményektől függetlenül a teljesebb tudatosabb és tartalmas életet. Alkossuk meg újra Önmagunkat, hogy úgy váljunk az emberiség részévé, hogy valóban belső értékeink szerint élhessünk és maradandót alkothassunk. Találjuk meg azt a boldogságot, ami belülről fakad, ami lelkesedéssel tölt el, ami minden nap segít, hogy legyőzzük az összes akadályt, amivel találkozunk. A boldogság nem egy állapot, amit el kell érni, a boldogság maga az utazás, amit a fejlődésünk útján bejárunk. Ez így mind szép és jó. De hogyan kezdjünk neki?

Ebben szeretnék segítséget nyújtani. Napi szinten kutatom, és tanulmányozom a sikeres emberek pszichológiáját. Mi az, amit ők jobban csinálnak, mint más? Mi az, amitől ők sikeresebbek? Természetesen ők sem tökéletesek, de valamiért mesterien élik az életüket. Ők merik vállalni az elutasítást, vállalják, ha hibáznak, vállalják a kihívásokat és ami a legfontosabb nem sajnálják az időt és energiát, hogy folyamatosan fejlesszék magunkat. Szeretem a dolgokat részetekbe menően analizálni, minden perspektívából megvilágítani, és összefoglalni a lényeget. Egy dologban minden emberben közös. Mindenkinek 24 órából áll a napja és mindenki egy egyedi és megismételhetetlen csoda.

Ez a blog azért született meg, hogy közösen megtanuljuk tudatosan gazdálkodni az időnkkel, és olyan hasznos szokásokat alakítsunk ki az életünkben, amelyek segítenek az élet különböző területein azt a fejlődést elérni, amely ahhoz szükséges, hogy végre azt az életet élhessük, amit megálmodtunk magunknak, és amit megérdemlünk. Eljött az ideje, hogy magunkat tegyük első helyre, hogy a társadalmi és családi elvárások nyomása alól felszabadulhassunk és a belső hangunk által diktált életet kezdhessük el élni, amiért megszülettünk. Megtanuljuk hogyan legyünk fizikailag egészségesebbek, ellenállóbbak, lelkileg kiegyensúlyozottak, hogyan eddzük testünket, aludjunk pihentetően, hogyan fejlesszük kapcsolatainkat, de ami a legfontosabb, hogy megtanuljuk Önmagunkat szeretni. Igen Önmagunkat! Igen, Te is csodálatos vagy. Egyedi és megismételhetetlen. Meg akarod változtatni a világot? Kezdd magadban. Minden változás bennünk kezdődik. Felelősséggel tartozunk magunknak a családunknak és embertársainknak, hogy folyamatosan dolgozzunk magunkon, hogy ezáltal egy jobb világban élhessünk. Idealistán hangzik? Meghiszem, de ha csak egy emberre hatással tudsz lenni az életed során, akkor már megérte.

Szóval mire várunk? Kezdjük el új és tartalmas életünket még ma!