Amikor tervezés és rutin nélkül ugrunk bele egy adott napba, sokszor csak azt vesszük észre, hogy reagálunk az élet eseményeire, történéseire. Már reggel kapkodással indulunk neki a napnak, elfelejtünk, ezt- azt. Ha kialakítunk egy reggeli rutint, azzal kontrolálhatjuk az egész napunk kimenetelét. Reggeli gondolataink határozzák meg miként cselekszünk az első órákban, ami meghatározza a napunk további alakulását. Ha jól telik a napunk, az jó heteket eredményez. A jó hetek, jó hónapokat eredményeznek. A jó hónapok vezetnek ahhoz az élethez, amit megálmodtunk magunknak.

  • Reggel a legjobb, amit tehetünk, hogy szánunk magunkra időt. Törődjünk a mentális jólétünkkel meditációval, olvasással. A meditáció életünk minden területére képes kihatni. Érdemes meditáció után egy rövid listát írni, mégpedig arról miért vagyunk hálásak. Ezzel megalapozzunk a napi elégedettségünket. Vizualizáljuk céljainkat, és írjuk össze a fontosabb napi teendőket, így tudjuk aznap milyen feladatokra kell fókuszálni.
  • Miután feltöltődtünk lelkileg, szánjunk egy kis időt a fizikai aktivitásra. Ha már korán reggel eddzük testünket, rengeteg energiát nyerünk belőle a nap további részéhez. Elég, ha csak 20 percet töltünk aktívan. Érdemes ellenőrző pontokat meghatározni, amivel mérni tudjuk fizikai teljesítményünket, így mindig tudjuk, mikor kell ismét jobban belehúzni az edzésbe. Az edzés nemcsak energiával tölt fel, de a közérzetünket is optimalizálja, és az az elégedettség érzés tölt el minket, hogy már tettünk valamit az egészségünkért, így, ha aznap már nem jut időnk az edzésre, akkor sem kell, hogy lelkiismeret furdalásunk legyen.
  • Edzést követően egy optimális reggelivel és egy jó golyóálló kávéval, olyan lendületet kapunk, hogy egész biztosan mindent sikerül napirendre venni, amit aznap szerettünk volna.
  • Munkába menet használjuk még ki az időnket és hallgassunk önfejlesztő podcast- okat, hangoskönyveket. Nemcsak új ötletekkel látnak el, de új perspektívákat nyitnak, ami a napi probléma megoldó képességeinket is fejleszti, valamint a stresszt is jobban tudjuk majd kezelni.