Manapság mindenhol az angol köszön vissza ránk. Volt már veled olyan, hogy hallgattál egy zenét vagy néztél egy videót és elgondolkodtál egy- egy szó jelentésén? Most adok neked 12 tippet, hogyan tudod hétköznapi tevékenységek közben tökéletesíteni az angol tudásodat. Csak rajtad múlik! Olvasd el a tippeket és nézd meg melyik illik hozzád.

 • Meditáció vagy motiváció angolul? Miért ne?

Reggelente végezhetsz angol nyelvű vezetett meditációt vagy hallgathatsz angolul megerősítéseket, motivációs videókat, így biztosan jól indul a napod és még az angolod is fejlődik.

 • Olvasni angolul?

Persze! Már rengeteg számozott könyvet lehet kapni. Az 1-es könyvek a legkönnyebben olvashatóak, alapszókinccsel vannak megírva. Ha már jól megy, akkor mehetsz a kettes szintre, majd a hármasra és így tovább. Ezek után semmi sem válaszhat el akár egy jó regénytől vagy önfejlesztő könyvtől. De vannak kiváló angol magazinok is. Az 5perc angolnak nagyon tartalmas magazinja van. Rengeteg hanganyagot hallgathatsz meg hozzá az interneten.

 • Sport közben?

Ha például angol nyelvű edző vagy jógavideókra tornázol, az is fejleszti a nyelvtudásodat, vagy ha csak nézni szereted a sportot akkor nézz angol nyelvű sportközvetítést a tv-ben.

 • Szeretsz zenét hallgatni?

Ha szeretsz zenét hallgatni, akkor miért ne használhatnád az angolod fejlesztéséhez? Keress rá a kedvenc zenéid szövegére és miközben hallgatod új szavakat és kifejezéseket tanulhatsz.

 • Autóban ülve vagy buszon utazva?

Miért ne használnátok ki az időtöket az angolotok fejlesztésére? Hallgathatsz különböző ingyenes hanganyagokat, vagy hallgass podcastokat a kedvenc témáidban. De akár számos hangoskönyvet is elérhetsz már angolul. Így legalább nem leszel ideges, ha dugóba kerülsz, és nem érzed hasztalannak a buszon eltöltött idődet.

 • Séta közben?

Ha gyalog jársz a munkahelyedre, iskolába, vagy csak sétálni indulsz, remek lehetőséged nyílik fejleszteni az angolodat. Séta közben hallgathatsz hangoskönyvet, podcastokat, de akár a környezeted megfigyelésével is elkezdhetsz gyakorolni. Gondold végig, hogy amiket látsz magad körül, tudod- e angolul? Ha nem akkor fényképezd le az adott dolgot és otthon nézz utána hogy van angolul. Mivel vizuálisan is megörökítetted jobban rögzül majd az új szó. Ha nem egyedül sétálsz, akkor a sétáló partnereddel próbáljatok angolul kommunikálni. Akár csoportos angol sétákat is lehet szervezni.

 • Munkahelyen?

Miért ne tarthatnátok a munkahelyen a következő értekezletet angolul. Ezáltal mindenki felfrissítheti egy kicsit az üzleti angolját. Feliratkozhattok az 5 perc angol ingyenes leckéire, amit minden nap megkaphattok az e-mail címetekre, és két projekt között pihenésképpen 5 percet angolozhattok.

 • Bevásárlás közben?

Igen, még ott is lehet. Egyszerűen írd meg a bevásárló listádat angolul.

 • Vacsorafőzés angolul?

A családdal vagy a barátokkal szórakoztató lehet egy angol főzőest, ahol együtt új recepteket próbáltok ki miközben a szabály az, hogy mindenki csak angolul szólalhat meg. Nem csak finomakat fogtok enni, de biztosan jól fogtok szórakozni. Egy másik ilyen esemény lehet egy igazi angol teadélután, finom sütikkel. Csábító nem igaz?

Receptekhez inspirációt itt találtok:

www.foodnetwork.com

 • Esténként?

Elő a társasjátékokkal. Remek szórakozás lehet az egész családnak, vagy egy baráti társasággal, ha ismételten azt a szabályt alkalmazzátok, hogy csak angolul lehet. Monopoly, Activity, Ki nevet a végén, memóriajáték, kártyajáték stb.

 • Filmek, sorozatok angolul?

Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretne filmet vagy sorozatot nézni. Ha a kedvenc filmedet vagy sorozatodat angolul nézed, máris sokat tettél az angolod fejlesztéséért. Ha eleinte nagyon nehéznek tűnik, megnézheted először az anyanyelveden a filmet, majd utána még egyszer angolul. Eleinte nézheted magyar felirattal, ha már úgy érzed elég jól hozzászoktál, válts angol feliratra, így nem csak hallod, hanem látod is a szavakat. Ha már elég magabiztos vagy hagyd el teljesen a feliratot. Nagyon szuper érzés eljutni erre a szintre.

 • Híradó angolul?

Ha esténként nem tudod kihagyni a híradót vagy más tv-műsort akkor keresgélj az angol nyelvű csatornák között. 😊

Sok sikert! 😊